Voorleesweek

Boekenclub 4Elk jaar is het in november voorleesweek. De leerkrachten Nederlands waren op zoek naar iets leuks voor de leerlingen van de eerste graad. Zij kunnen natuurlijk al wel zelf lezen, maar soms is het toch nog wel eens gezellig of gewoon ontspannend om voorgelezen te worden.

De eigen leerkracht? Die horen en zien ze al genoeg (dixerunt de leerlingen zelf). Een andere leerkracht? Een leerkracht blijft in de ogen van leerlingen misschien toch vooral een leerkracht…

En toen, toen bleken er plots heel wat vijfdes bereid om dat eens te proberen, helemaal vrijwillig en zonder dat ze er iets mee konden verdienen. Er waren zelfs zo veel vrijwilligers dat er ook voorlezers naar de basisschool trokken. Jorian en Laure lazen ‘Een cadeautje voor Lea’ in 1A bij juf Lily en in 1D bij juf Charlotte, en Karo, Ella, Yousra en Kaoutar trokken met heksje Lily naar 3A bij juf Clio en naar 3D bij juf Nina.

De vertellers in de eerste graad waren Sébastien, Melike en Karima, Isaura en Marieke, Gerjon, Amira, Melanie, Elaine en Celine, Febe en Lien, Freya en Elisa en Flo en Justine.  Sommigen kozen zelf een boek vanuit eigen positieve leeservaringen, anderen kregen wat assistentie van mevrouw Vergeylen en mevrouw De Clercq bij het kiezen van een geschikt fragment.

Toen het voorleesmoment er effectief was, kwamen hier en daar toch wat zenuwen piepen.  Maar alle vijfdes die het hebben geprobeerd, vonden het wel tof en ook wel voor herhaling vatbaar.

Bedankt iedereen, voor jullie enthousiasme en voor het lef eens iets nieuws te willen proberen!

(met dank aan mevrouw Pauwels voor de tekst)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.