Dissectie van het varkensoog

logo wetenschappenZoals elk jaar starten de leerlingen van 4 wetenschappen (en dit keer ook die van 4 Latijn-wiskunde en Economie-wiskunde) bij mevrouw Vanlommel met een practicum in de les bio. Dankzij de papa van een van de leerlingen kon zij weer veel varkensogen uitdelen voor een ontleding. Niet iedereen voelde zich zo ‘goed’ bij het opensnijden van de oogbol, de moeilijkste stap in de dissectie. De lenzen werden uit de oogbol gehaald en via een ‘stappenplan’ deden de leerlingen dit werk volledig zelfstandig. Zeker voor herhaling vatbaar, dus nog even op school blijven hangen, Karo!

Let op, de foto’s zijn niet voor gevoelige zieltjes! Met dank aan Ineke Barbaix, Marthe Annaert en Laure Heiremans.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.