Poëziewedstrijd

logo moderne talenIn het kader van poëzieweek hielden de vierdes een poëziewedstrijd. De leerlingen brachten per groepje vijf gedichten mee: drie geschreven door gerenommeerde dichters, twee geschreven door amateurs. Aan de hand van de poëziekijkwijzer moesten de andere groepjes de ‘echte’ gedichten van de ‘amateurgedichten’ onderscheiden, en via overleg en argumenten tot een consensus komen. Diegenen die het best scoorden, werden verkozen tot poëziekenners 2016. De winnaars waren:

4Wet2
Fien, Thomas, Milan

4EcWi+LaWi
Muhamed, Tomas, Burak, Mercy, Ineke, Zara, Janne, Floor

4Wet1
Ayo, Robbe, Maarten

4Hum+LatT
Flor, Lanca, Bieke

4GL-ECMT
Hanne-Lise, Jemma, Loïs.

Twee uur lang gedichten lezen en discussiëren over poëzie (een uur om de wedstrijd voor te bereiden en dan een uur om de gedichten van de andere groepen te lezen en te proberen in te schatten) was geen eenvoudige opgave voor de leerlingen.  Ook voor de leerkrachten was dit geen gemakkelijke doelstelling en dat is in bepaalde groepen bijzonder goed gelukt.

Met dank aan mevrouw Dekeyser en Tibo Loontiens voor tekst en foto’s!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.