Uitvaart 2016

Helemaal gerust waren ze er nog niet in, onze zesdes, op donderdagavond. De doorloop was nogal chaotisch verlopen, en sommigen bleven met een zenuwachtig gevoel zitten.
Maar toen ze vrijdagvoormiddag aan de generale repetitie van hun Uitvaart – ook wel gekend onder de naam 100 dagen, waarbij ze vieren dat ze nog maar luttele weken te gaan hebben op de middelbare school – begonnen, viel alles netjes op hun plaats.

Woensdag hadden ze al met man en macht het podium opgezet en de techniek geïnstalleerd – met veel dank aan Pierre en Sam, overigens – maar nu kwamen de kleine afwerkingen: alle stoelen op hun plaats, de laatstejaars in de correcte outfit, de zetels op het kleine podium voor de leraars, de lichten en de beamer ingesteld, de filmpjes uitgeprobeerd…

En dan was het vrijdagmiddag eindelijk zo ver: alle vijfdes zaten in schort en op sloffen aan de ene kant, alle vierdes en een pak oudleerlingen zaten netjes op stoelen, en de leerkrachten hadden zowaar een eigen podium met sofa’s en zetels. Dat mocht ook wel, want de dresscode was gala. Ha ja, het was per slot van rekening het galabal!

De leerkrachten werden verwelkomd met een glaasje nepbubbels, en er werd gedanst. En kleine proefjes gedaan om de leerlingen van het vijfde jaar te testen en te “pesten”. En ook fijne filmpjes getoond, waarvoor ze stevige grappen met de leerkrachten uitgehaald hadden. Die filmpjes hebt u nog van ons te goed.

En – ook dat mag gezegd zijn – de show was netjes afgelopen om 15.15u, en tegen tien voor vier was de zaal gewoon alweer leeg! Het podium was afgebroken en stond gestapeld, alle techniek en alle stoelen waren verdwenen, en de zaal was zelfs geveegd. Een evenaring van het record van vorig jaar dus! En een bewijs dat, als iedereen zonder morren meehelpt, alles bijzonder snel gaat.

Nu nog de gwp, die laatste lesweken en vooral ook de examens overleven, en we mogen jullie uitwuiven. Succes!

Oh, en de rest van de foto’s? Die staan hier. Ze zijn er voorlopig nog niet allemaal, er worden er later nog toegevoegd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.