Wedstrijd voor Natuur en Wetenschap

logo wetenschappenTradities zijn er om in ere te houden. Op woensdag 16 maart 2016 was het weer nagelbijten voor de leerlingen van 4 WET, want dan gingen de presentaties door voor de Wedstrijd voor wetenschappelijke uiteenzettingen (Natuur en Wetenschap).

Aangezien er dit schooljaar maar liefst 34 leerlingen in 4WET zitten, moesten we met een preselectie werken. Na deze proefpresentaties (gehouden in februari) werden door de leerkrachten wetenschappen en door de medeleerlingen vier finalisten geselecteerd: Fien De Vos en Rani Claerman met hun presentatie over ‘Hormonen in het water’, June De Froy en Pauline Calus met hun presentatie over ‘Het Poollicht’, Lien De Maegd en Emma Vermeire met hun presentatie over ‘Tornado’s en orkanen’ en Thomas Decloedt en Milan Velghe met hun presentatie over ‘Smog’.

Nadat de groepjes, die de finale niet haalden, hun presentatie nog eens gaven aan de leerlingen van het derde jaar, begonnen de finalisten er aan omstreeks 16.00 uur. Het ene experiment met bijhorend filmpje volgde het andere op en werd gespijsd door de juryleden met, althans volgens onze leerlingen, verschrikkelijk moeilijke vragen. Na een marathonzitting tot 18.30 uur trok de jury zich terug om te delibereren over deze vier presentaties. Hoewel ze het allemaal zeer goed hebben gedaan, bleek toch dat er één groepje bovenuit stak. Dat was het groepje van Fien en Rani. Ook voor de leerkrachten en supporters (Mevr. Pauwels en Dhr. Vandenabeele) bleek dit de favoriet te zijn. De leerlingen gingen naar huis met in hun rugzak een mooi boek (geschonken door Natuur en Wetenschap) en zeer veel wetenschappelijke bagage om wie weet volgend jaar verder te studeren in een wetenschappelijke richting.

Met dank aan zowel mijnheer Lösken als mevrouw Vanlommel voor uitleg en beeld. De volledige reeks foto’s vind je in dit album.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.