Van vroedvrouw tot onderneemster van het jaar: Gratienne Sioncke kwam spreken.

In 2015 werd Gratienne Sioncke de onderneemster van het jaar, verkozen door Markant en Unizo. Nochtans is Sioncke van opleiding vroedvrouw, maar haar man is podoloog. Een en ander bracht haar op ideeën, en intussen leidt ze dus het bedrijf BORGInsole dat unieke inlegzolen maakt. Naast een productielabo heeft het bedrijf ook een podologisch centrum dat analyses uitvoert bij topsporters en kinderen.

Sioncke1

Anderhalf uur lang kwam Sioncke vandaag haar verhaal vertellen, met als basisidee: het is nooit te laat om je leven om te gooien, en iedereen kan ondernemer worden, als je je maar omringt door de juiste mensen en ervoor gaat met je hele hart. Ze loodste een aandachtige zaal vol laatstejaars doorheen haar eigen proces van vroedvrouw tot ondernemer, en daarna door het proces van idee tot goed draaiend bedrijf. Niet alleen onze studenten economie staken hier heel wat op, ook voor de anderen was het een boeiend verhaal. En iets wat ze hopelijk goed zullen onthouden: “Je bent nooit afgestudeerd, zodra je je diploma hebt, begint het pas”.

Voor herhaling vatbaar!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.