Oproep: breng zaterdag oude boekentassen, rugzakken, pennenzakken en jeugdboeken mee!

Zaterdag op de openschooldag zal u bij de stand van de ouderwerking een grote bak zien staan, of zelfs meerdere: de bedoeling is dat u die vult met oude – maar nog proper en in goede staat – rugzakken, boekentassen en pennenzakken. Waarom?

De mama van Hanne Van de Poel legt het even uit:

“Sinds al ongeveer elf jaar vangt Stad Gent asielzoekers op. Sinds januari 2016 is door de asielcrisis het opvangcentrum uitgebreid met een tweede locatie. In totaal vangen we binnen SOI (stedelijk Opvang Initiatief) 85 asielzoekers op onder het systeem bed, bad, brood. Dit wil zeggen dat we in de basisbehoeften van onze bewoners voorzien. Onze doelgroep bestaat vooral uit jonge mannen waaronder vijftien niet-begeleide minderjarigen (NBMV). Dit zijn jongens tussen de 15 en 18 jaar die zonder ouders/voogd naar België zijn gevlucht voor de oorlog in hun land.  Deze jongens komen uit Afghanistan, Syrië, Irak en Somalië. Zij moeten net als alle jongeren in België naar school. Voor hen zijn er speciale klassen OKAN (onthaal klas anderstalige nieuwkomer).  In principe krijgen zij een jaar een taalbad Nederlands om dan het volgende jaar in het reguliere onderwijs in te stappen. Ook onze andere bewoners volgen Nederlandse les binnen het volwassenenonderwijs.  We vinden dit heel belangrijk om snel te integreren in de maatschappij.
Voor de schoolgaande bewoners van het SOI zijn we op zoek naar boekentassen, rugzakken en pennenzakken.”

Tsja, duidelijker dan dat kunnen wij het zelf ook niet verwoorden.

En wat is dat dan met die jeugdboeken? Wel, we zijn volop bezig met het uitbouwen van een heuse bibliotheek in het Open LeerCentrum (het vroegere lokaal 7). We hebben natuurlijk wel al een behoorlijk aantal boeken, maar hoe meer hoe liever, en ons budget hiervoor is beperkt. Heb je dus zelf nog boeken staan die je niet meer wil, en die perfect zouden passen in onze bibliotheek, dan zouden wij het fantastisch vinden mocht je die willen doneren. Ook hiervoor zal er een doos klaarstaan.

Oh, enne… mocht je er zaterdag niet kunnen bij zijn, dan ben je ook altijd welkom om zelf eens tijdens de schooluren binnen te lopen en alles af te geven aan ons onthaal, of je geeft het mee aan een van onze leerlingen. We zullen u eeuwig – of toch behoorlijk lang – dankbaar zijn.

2 Reacties

 1. Goede morgen,
  Ik heb hier nog een paar boekentassen.
  Ik ben van st. Denijs-westrem.
  Kan ik die brengen in de school hier ?

  Mvg

  Nathalie

  • Hey Nathalie, ik vrees ervoor: dit is geen algemene schoolactie, het is toevallig door een leerling op school dat wij die actie doen. Sorry!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.