PPGO! Leerlingenparlement: de moeite waard

Op 31 maart werden honderd leerlingen vanuit heel Vlaanderen uitgenodigd in het Vlaams Parlement. Zij werden aan het woord gelaten over het pedagogisch project van het GO!, het vroegere Gemeenschapsonderwijs. Samen werkten ze voorstellen uit om Samen leren samenleven op hun eigen school in de praktijk te brengen. Op het einde van de dag beslisten de leerlingen in een heus leerlingenparlement welke voorstellen ze officieel wilden overhandigen aan Raymonda Verdyck en de Raad van het GO!, het hoogste beslissingsorgaan van het GO!.

Robin Bohy, Frederik Goossens en Karima Sumar gingen samen naar dit evenement, onder begeleiding van mevrouw Maes. Sam Oosterlinck was, spijtig genoeg, afwezig door ziekte en kon uiteindelijk niet mee.

De leerlingen werden aan de start van dit evenement in volgende thema’s verdeeld. Deze thema’s werden besproken met als doel alle goede ideeën hierrond voor te leggen in het parlement door een vertegenwoordiger van een thema.

* Gelijke onderwijskansen

* Leerlingenparticipatie en welbevinden. Bij dit thema werd Frederik ondergebracht; hij werd uiteindelijk verkozen door de groep om de ideeën hierrond te vertegenwoordigen in het parlement.

* Diversiteit en levensbeschouwing. In dit thema werden Karima en Robin onderverdeeld; ook zij werkten heel erg goede ideeën uit, die later werden voorgelegd.

* Actief burgerschap

Het resultaat is onder andere een heel fijn filmpje, waarbij Frederik prominent aan het woord komt.

 

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.