IBISproject

Als school is het niet alleen belangrijk om de leerlingen degelijk onderwijs te verschaffen, we moeten hen ook op weg helpen naar een juiste studiekeuze in het hoger onderwijs. Daarvoor gaan we onder andere met onze laatstejaars naar de SID-in-beurs, maar doen we ook al enkele jaren mee met Dreamday, wat intussen hernoemd is naar IBIS. Ibis staat voor Individuele Begeleiding In functie van Studiekeuze.

Op dinsdag 25 april gingen de zesdes op bezoek bij een contactpersoon die aan de slag is in het werkveld waar zij zelf later ook graag willen werken. Op die manier kunnen ze met eigen ogen zien of hun ‘droomjob’ ook echt wel de job van hun dromen is.
Onze leerlingen gaven heel gevarieerde jobkeuzes op, waardoor de bezoeken die ze aflegden die dag heel uiteenlopend waren. Dierenarts, leerkracht lager onderwijs, leerkracht secundair onderwijs, journalist, jurist, arts, rechercheur, piloot, psycholoog, stewardess, architect, professor, tolk… Dit zijn maar enkele voorbeelden van de beroepen uit het wijde gamma bezoekjes die op deze dag werden afgelegd, en waarvoor wij dus mensen hebben gezocht én gevonden die graag hun tijd vrijmaakten en onze leerlingen te woord hebben gestaan.
Een welgemeende dank u wel aan alle contactpersonen hiervoor, uit naam van de school en vooral uit naam van onze leerlingen. Bedankt!

We geven u hier een aantal foto’s mee, maar het merendeel kan u hier bekijken.

Cathérine Steyaert en Marieke Bogaert waren verpleegster in de ontwaakzaal in het UZ, Laure (6HUM2) volgde mee in het vierde leerjaar bij juf Annik, Jade (6HUM1) in het tweede leerjaar bij juf Wendy, en Manon en Yousra waren op school voor uitleg over orthopedagogie en het BuSO. Een groepje mocht langsgaan bij een tolk, een journalist en een psycholoog.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.