Interlevensbeschouwelijke dag bij de tweedes

Op maandag 27 maart vond op onze school de eerste interlevensbeschouwelijke dag plaats. Deze werd ingericht voor onze eerste, tweede en derdejaars. Doel van deze interlevensbeschouwelijke dag was het in contact treden met elkaar, nieuwe ervaringen opdoen en in gesprek gaan over de grenzen van de levensbeschouwingen heen.
Onze tweedejaars hun dag startte op onze school waar zij zich in de voormiddag voorbereidden voor een heuse ‘vredesmars’. Ze maakten spandoeken, posters en tooiden zich met kleurrijke linten. Hierna trokken ze kleurrijk uitgedost in marsvorm en onder politiebegeleiding naar de stadshal in Gent. Ze droegen een boodschap van vrede en verdraagzaamheid uit. Na de lunch stond een stadswandeling in het teken van diversiteit op het programma.

De leerlingen van het derde jaar werkten een volledige dag rond overgangsrituelen. Het verslag daarvan kon u hier al lezen.

Het was voor iedereen een perspectief verruimende dag met humane waarden op de voorgrond.

Met dank aan mevrouw Maes voor de tekst, en mijnheer Coussens en Zeta Desmedt voor de foto’s. De hele reeks kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.