Project Asgard

Het Europese Ruimtevaart Agentschap ESA ondersteunt vele educatieve projecten. Eén project om de interesse in wetenschap en techniek verhogen is Asgard. Teams van leerlingen kunnen hun eigen wetenschappelijk experiment naar de ruimte zenden of toch bijna (de stratosfeer).

Begin dit schooljaar greep onze school de kans en zond het team van Janne Gheyle en Zara De Tollenaere een projectvoorstel in. Zij willen de werking van enzymen in de ‘ruimte’ onderzoeken en vergelijken met de werking op aarde. We zijn verheugd te kunnen meedelen dat ons team werd geselecteerd en volgende week mag deelnemen.

Een gondel aan een ballon zal een twintigtal experimenten meenemen op een wetenschappelijke ruimtemissie, waaronder dus ook de opstelling van GO! atheneum Mariakerke. Op ongeveer 30 km hoogte knapt de ballon en keert de gondel met een parachute terug richting aarde. Als alles goed verloopt, wordt de gondel teruggevonden binnen een straal van 200km rond Brussel. Dan is het tijd om de eerste resultaten te analyseren..

Woensdag 25 april t.e.m. vrijdag 27 april vindt het Asgard-project plaats in Brussel. Er zijn presentaties van leerlingen (uit verschillende landen), de gondel met ballon vertrekt richting stratosfeer, er zijn verschillende workshops, ex-astronaut Dirk Frimout komt er spreken, enz. We houden jullie op de ‘hoogte’.

Met dank aan mijnheer Beernaert voor de tekst en het enthousiasme.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.