Welk boek raad jij ons aan?

Jawel, jij, welk boek zou jij ons aanraden te lezen?

Ons, daarmee bedoelen we de leden van de leesclub. We zijn nu drie jaar bezig, en hebben al heel uiteenlopende boeken besproken.

Dit jaar hadden we een schitterende Nederlandstalige roman, een vlotte Engelstalige roman, een Engelstalig essay, maar de bespreking van het laatste boek, “La carte et le territoire” van Michel Houellebecq verliep niet zo vlot: door intussen ingeplande werkgroepvergaderingen, afsluiten van rapportperiodes, ziekte en dergelijke was de opkomst eerder minimaal te noemen. We zouden dus wellicht het volgende schooljaar de boekenclub alsnog beginnen met dit prijswinnende boek.

Omdat we echter vastgesteld hebben dat er meerdere mensen zijn die graag lezen, maar dat vaak de tijd ontbreekt, willen we onszelf wat meer tijd gunnen, én een bredere visie ontwikkelen. Met andere woorden: we zouden graag al één of twee boeken vastleggen voor volgend schooljaar, zodat we die al in de grote vakantie kunnen lezen.

Vandaar nu onze vraag: welk boek raad jij ons aan? Dat mag Nederlandstalig zijn, Engelstalig, Franstalig, voor ons part Swahili, als jij het maar goed vond. Dat mag een klassieker zijn, maar ook een bijzonder recente roman, een jeugdboek, een dichtbundel, een lang essay…

Welk boek heeft jou geprikkeld, heeft jou doen nadenken, heeft jou laten verlangen naar meer? Welk boek heb jij met bijzonder veel spijt dichtgeslagen, zou je graag verfilmd zien, vond jij de max, en waarom?

Laat het ons weten, en wie weet zetten we het op de leeslijst voor volgend jaar.

Antwoorden kan hier in de commentaren, kan via Smartschool naar mevrouw Rombaut, of kan in de commentaren op Facebook. Zo lang wij het maar te weten komen.

1 Reactie

  1. Terry Hayes – I am pilgrim (English). Jouw kijk op (zelfmoord-)terrorisme zal nooit meer hetzelfde zijn 🙂 Een erg vlot geschreven thriller. Je voelt dat de schrijver normaal scripts schrijft, het leest als naar een film kijken. “Page-turner” en “unputdownable” zijn geen misstaande begrippen hier. Speelt zich grotendeels af in het Midden-Oosten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.