Saved by the Bell!

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen, maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit zelden of nooit. Onderwijs is nochtans een hefboom voor ontwikkeling en gelijke kansen… Daarom zal onze school, net zoals veel andere scholen, op donderdag 5 oktober, op de Internationale dag van de Leerkracht, de schoolbel eens extra lang laten rinkelen. Zo laten we de wereld horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed en kwaliteitsvol onderwijs, en dat ook wij ons blijven inzetten voor goed onderwijs voor iedereen. Trommelgeroffel zal bovendien weerklinken in onze partnerschool in Kiruhura, Rwanda.

Tijdens de pauze van 11.00 uur zal de schoolbel extra lang rinkelen: het is de bedoeling dat alle leerlingen om 11:00 uur dan ook veel lawaai maken op de speelplaats. Daarom doen we ook een oproep om op die dag een fluitje, belletje, pollepels, pot en deksel, cymbalen, vuvuzela of iets dergelijks mee te brengen. Bij goed weer verzamelen we op de speelplaats, bij regen onder het afdak.

De leerlingen van Scholenbanden zullen de panelen van het project naar buiten brengen om de gehele opzet een internationaal tintje te geven.

Voor alle leerlingen van het eerste jaar knutselden we een alternatieve planning in elkaar na de middagpauze, die wordt meegedeeld via Smartschool.

Meer informatie over de actie kan u ook terugvinden op volgende website: https://www.savedbythebell.be/ U kan ook het verslag van de actie van vorige jaren bekijken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.