Kom vrijdag in je uniform naar school!

Op 19 oktober 2018 is het Dag van de Jeugdbeweging. Als school vinden wij ook die vorm van ontspanning, sport en engagement heel belangrijk, en dus scharen wij ons met plezier achter de oproep om in je uniform van de scouts, Chiro, KLJ, KSA, IJD, JNM, Rode Kruis of wat we ook over het hoofd zien, naar school te komen.

Net zoals vorige jaren willen we daarmee de jeugdbewegingen steunen, omdat zij tonen hoe geëngageerd onze jeugd kan zijn. Dit jaar zijn we vooral blij met het jaarthema van de Scouts en Gidsen Vlaanderen “Minder is Meer” dat rond milieu en afval draait.

Zelf doen we op school rond die dag verder niets, want er is na schooltijd wel degelijk genoeg te doen in Gent zelf. Zoals het op de website www.dagvandejeugdbeweging.be staat: “Naar jaarlijkse gewoonte zal in het Coyendanspark te Gent op vrijdag 19 oktober de Dag van de Jeugdbeweging doorgaan tussen 15u30 en 18u. In het midden van het park zal een podium opgesteld zijn waar vrijwilligers radio kunnen maken. Daarbij zal er ook een silent disco aanwezig zijn, een hoogteparcours, 2 plaatsen voor massa-spelen, 2 springkastelen en een speleobox voor volwassenen. Iedereen die langskomt in uniform krijgt natuurlijk ook een gratis vieruurtje (pannenkoek) en een gratis drankje. Verder krijgen alle deelnemers ook een leuke gadget als ‘bedanking’ voor hun engagement in de jeugdbeweging”.

We hopen dat onze school er voor een keertje uitziet als een echte uniformschool!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.