Latijnolympiade: de tweede ronde van de Certamen

Op 7 november was er de eerste ronde van de Latijnolympiade voor het zesde jaar, ook wel de Certamen Ciceronianum Arpinas genoemd. De reden voor die benaming is heel eenvoudig: 10 laureaten van de circa 500 deelnemers gaan vijf dagen naar Rome en Arpino (de geboorteplaats van Marcus Tullius Cicero) om daar met een 500 Europese leeftijdsgenoten zich te buigen over alweer een tekst van Cicero.

Gisteren trok Febe Cornelis (6 LaWi) daarom met haar leerkracht Latijn naar Antwerpen om er een tweede tekst te vertalen, in de hoop bij de tien uiteindelijke laureaten te zijn, zoals Cato Dambre haar in 2016 voordeed. Het was een vrij impressionant zicht, die ongeveer 130 Latijnstudenten die allemaal met een zekere verbetenheid aan het vertalen sloegen.

Zodra we meer weten over de uitslag, delen we het u zeker mee!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.