De koffieverkoop gaat weer van start!

Vorige maand was een intensieve periode met de bezoekers van Kiruhura. De directrice en Aimable (leerkracht aardrijkskunde) hebben heel wat activiteiten gevolgd op de school. Ze waren heel enthousiast over de gevolgde lessen bij heel wat collega’s en ook over de vriendelijke ontvangst in de verschillende gastgezinnen. Nogmaals onze dank aan allen die hun steentje hebben bijgedragen om het bezoek tot een succes te maken.

De collega’s van scholenbanden zijn verder ook blij te kunnen meedelen dat een groot deel van de winst die werd gemaakt op de koffieverkoop van vorig schooljaar, werd besteed aan twee belangrijke projecten op de school in Kiruhura: het basketbalveld werd deels vernieuwd met geld dat vorig schooljaar tijdens een bezoek werd overhandigd en nu werd aan de directie een som van 2000 euro meegegeven om de sociale kas van de school te helpen ‘spijzen’. Er is namelijk een heel pak kinderen dat zijn schoolgeld en de internaatkosten niet kan betalen. De directie wil die kinderen echter niet wegsturen van school, vandaar dat we als groep het belangrijk vonden om hen daar te ondersteunen. We steunen met onze scholenband dus de ‘sociale’ kassen van de beide scholen.

Net zoals vorig jaar werd er 150 kilo koffie aangekocht en ditmaal uit een regio dichter bij de school gelegen (Huye). Alle informatie omtrent de verkoop ervan kan u vinden op de flyer.

Morgen starten we ‘officieel’ op het eerste oudercontact met de verkoop en staan we met een standje waar u informatie kan vinden over het project. Het is een aantal leerlingen van scholenbanden dat zich daar steeds spontaan voor inzet.

U kan gemalen koffie (250 g) of bonen (sterke of lichtere branding in pakken van 500 g) aankopen voor respectievelijk 6 of 12 euro per pak. Indien u niet op het oudercontact kan aanwezig zijn, dan kan u geld meegeven met uw zoon/dochter.
De koffie kan cash worden betaald bij de dames Vanlommel, Neirings of Van Bossche, of per overschrijving op de duurzaamheidsrekening van de “ouderwerking KAM” BE69 0015 9128 3178. Vermeld dan wel duidelijk wat u precies bestelt en de naam en de klas van de leerling aan wie de koffie kan meegegeven worden.

Alvast dank om dit bericht te lezen en het project te steunen door de aankoop van koffie!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.