Wiskundeolympiade 2020: de eerste ronde

DIGITAL CAMERA

Op woensdag 15 januari werd de 1ste ronde van de wiskundeolympiade afgewerkt. Zoals steeds vindt deze plaats op de school zelf.

De proef voor de leerlingen van de 3de graad, de Vlaamse Wiskunde Olympiade, werd reeds voor de 35ste keer georganiseerd; de Junior Wiskunde Olympiade, bedoeld voor de leerlingen van de 2de graad, was ook al aan haar 19de editie toe. Voor de VWO waren er maar liefst 48 deelnemers; bij de JWO konden we 45 mensen tellen.

Alvorens de hersenen werden gepijnigd, moest de innerlijke mens worden versterkt. Dit kon o.a. met de overheerlijke soep die bereid werd door mevrouw Borderé, leerkracht wiskunde van de 1ste graad. Uiteraard wensen wij haar hiervoor hartelijk te bedanken. Daarnaast waren er drankjes en snacks voorzien tijdens de proef. Om 12.45 uur werden de vragenbundels uitgedeeld. De deelnemers kregen maximaal 3 uur om 30 meerkeuzevragen te beantwoorden. Bij de vraagstelling komen de diverse onderdelen van de wiskunde aan bod.

De allerbesten stoten vervolgens door naar de 2de ronde. Deze wordt gehouden op 4 maart in Gent. Men krijgt hierbij opnieuw 30 multiplechoicevragen voorgeschoteld; men moet deze wel oplossen in amper 2 uur. Degenen die hierop de beste scores laten optekenen, spelen dan de finale op 22 april te Brussel. Intussen duimen we voor een goed resultaat van onze leerlingen en hopelijk zien we er heel wat terug op 4 maart.

Met dank aan de heer De Vriese voor zowel verslag als foto’s. Alle foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.