Laat je stem horen en vul de enquête in

Het zijn op zijn zachtst gezegd vreemde tijden. Halverwege maart stond plots onze wereld op zijn kop en ging onze schoolpoort dicht. De lessen werden geschorst, en iedereen moest vanaf dan zoveel mogelijk ‘in zijn kot’ blijven. Online herhalingslessen evolueerden naar aanlooplessen. Intussen weten we dat de heropstart van de school dit schooljaar nog enkel voor de zesdejaars georganiseerd zal worden.

De leerkrachten maken zich terecht zorgen over hun leerlingen, en vooral hoe leerlingen met deze crisis omgaan. Mevrouw Gykiere vestigde daarom ook onze aandacht op een onderzoek naar het welbevinden van de leerlingen.

De coronacrisis raakt jongeren fel, dat is een feit. Maar hoe hard en op welke manier, dat is niet altijd even duidelijk voor de regering. Daarom organiseren het Kinderrechtencommissariaat, de Kinderrechtencoalitie en het Kenniscentrum Kinderrechten een online-enquête bij 8- tot 17-jarigen.

Daarin peilen ze naar de ervaringen en behoeften van jongeren in coronatijden. De vragen gaan over thuis, schoolwerk, contact met vrienden, hoe jongeren zich voelen, waar ze zich zorgen over maken en wat helpt in coronatijden.

De enquête loopt van maandag 11 tot en met zondag 17 mei.

De resultaten worden voorgelegd aan de regering en bekendgemaakt op sociale media. Daarna kan iedereen zelf aan de slag met de resultaten.

‘Hoe meer kinderen en jongeren de enquête invullen, hoe sterker we hun stem kunnen laten horen.’

Vul ook jij de enquête in? Je kan die hier vinden:

https://sg.indiville.be/s3/jongerenovercorona

En nee, je hoeft echt geen leerling van onze school te zijn: hoe meer jongeren dit invullen, hoe meer er naar hen geluisterd wordt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.