De KAM-zoektocht: meer beweging buiten je kot

Tijdens deze coronaperiode is het heel belangrijk om in beweging te blijven (liefst buiten). Daarom probeerden de leerkrachten LO de leerlingen te stimuleren om te bewegen in hun kot (allez, liever uit hun kot eigenlijk…).
Ze gingen creatief aan de slag en bedachten elke week leuke filmpjes met challenges: uitdagingen met wc-rollen tot kousen, de zetel, de stoelen, de trap, ballonnen, … Vorige week hielden we zelfs een heuse kuisuitdaging.

Maar deze week was het eens tijd voor iets anders…. We wilden de leerlingen echt uit hun kot krijgen en lanceerden de grote KAM-zoektocht. De leerlingen moeten op tocht (wandelen, fietsen, lopen, skaten….) in hun eigen gemeente en zoeken een aantal basiselementen om daar een selfie mee te nemen: een kerk, een koe/hond/schaap/paard, een rode brievenbus van de post, een lelijk huis, een schommel… . Daarnaast vragen we hen onder andere om 3 keer het logo van onze school (de boom met het hartje) op de grond te tekenen met krijt. Gisteren ontdekte mevrouw Bergmans al een hele mooie boom voor haar deur in de straat. Geweldig toch?

Komt u dus op weg naar de bakker onze boom tegen, dan weet u dus nu vanwaar dit komt….

Aan alle leerlingen die hun boompjes nog niet getekend hebben, doen! En maak onze school zichtbaar tot ver buiten Mariakerke: We gaan voor minstens 300 boomtekeningen op straat!

Met dank aan mevrouw Bergmans voor tekst en foto’s.

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.