Gedichtendag 2021

We hebben nog een bericht van eigenlijk toch wel een maand geleden: toen was er op 28 januari gedichtendag. Met de halftijdse schoolregeling is het niet evident, maar toch zijn verschillende collega’s erin geslaagd aan de slag te gaan met die gedichten. En – dat lijkt misschien vreemd, maar dat is het niet op een school als de onze – het zijn vooral de leerkrachten wiskunde die zich op de poëzie hebben gegooid.

Bij mevrouw Van Bossche maakten de leerlingen een “elfje” (een gedicht van 11 woorden, verdeeld over 5 regels. De eerste regel heeft 1 woord, de tweede regel heeft 2 woorden enz. De vijfde regel heeft weer 1 woord en bevat meestal een samenvatting van het geheel),  en mevrouw Borderé liet ons weten dat ze het volgende gedicht aan haar leerlingen had gegeven:

Mijnheer De Vriese ging zelfs nog een stapje verder en schreef zélf een gedicht.

Je kan onze leerkrachten wiskunde alvast geen gebrek aan passie verwijten!

Maar ook in de les Frans verdiepten de leerlingen zich in de poëzie. Mevrouw Kiekens stuurde ons het volgende verslagje door:

De Poeziëweek laat het KAM niet onopgemerkt voorbijgaan. De leerlingen van 6LaWi, LaWe, EcWi en WeWi werkten vrijdag 27 januari in de les Frans rond poëzie. Eerst en vooral legden ze de link met de lezing van Khalid Ben Haddou. Hij benadrukte immers het belang van literatuur in onze samenleving. Daarna bestudeerden ze een gedicht van Apollinaire en kwamen daarbij tot het besef dat poëzie de geschiedenis doet voortleven. Uiteindelijk gingen ze zelf aan de slag: met een beetje hulp van de leerkracht kwamen ze elk al snel zelf tot een gedichtje.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.