Projectdag voor de tweede en derde graad

Ondanks alle organisatorische moeilijkheden wilden we onze leerlingen toch nog een klein extraatje geven in deze coronatijden, waarin ze verwacht worden enkel nog de lessen te volgen – op school met mondmasker of thuis achter hun scherm – en waarin alle fijne dingen zijn weggevallen.

Geen uitstapjes dus, geen projecten, geen Bredene, Engeland of Italië, geen laatstejaarsbal, geen uitvaart met alles erop en eraan… Maar we zagen wel een mogelijkheid om een – weliswaar ingekorte – projectdag en sportdag te voorzien voor alle leerlingen. Met die projectdag konden we er meteen over waken dat we een aantal eindtermen behaalden.

Op maandag 26 april hadden de leerlingen van de tweede en derde graad dan ook een halve dag projectdag rond relaties, SOA’s en middelengebruik. Wij namen met een paar leerkrachten even een kijkje in een paar lokalen en zagen vooral dat de leerlingen grondig en enthousiast aan het meewerken waren.

En als je je afvraagt of dat zinvol was, een dag als vandaag? Dan geven we je met plezier het berichtje mee dat we maandag in alle vroegte mochten ontvangen van een papa:

Beste leerkrachten, beste voltallige schoolpersoneel

Ik wéét wat een gedoe het is om in deze tijden van regeltjes en voortdurende veranderingen iets te proberen organiseren. Alles wat toffer is dan een online les, lijkt wel verboden.

Daarom wil ik jullie bedanken voor de organisatie van de projectdag en de sportdag. Mijn puber zal het waarschijnlijk niet met zoveel woorden zeggen, maar ik ben zeker dat hij hier ongelooflijk van zal genieten.

En dat, dat doet deugd. Alle foto’s van de projectdag kan u hier terugvinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.