Een nieuw schooljaar, hopelijk ook een nieuw sportjaar

Mens sana in corpore sano, ofwel een gezonde geest in een gezond lichaam, de Romeinen wisten het al. Maar vorig jaar stak corona een stevige stok in de wielen en kon er quasi niet gesport worden.

Dit jaar gaan we er hopelijk weer volledig voor, nu de sportclubs en fitnesscentra opnieuw open zijn.

Omdat we per week op school maar een paar uurtjes kunnen spenderen aan dat gezonde lichaam, is er na de uren ook nog een enorm aanbod natuurlijk.

  • Om te beginnen is er voor alle leerlingen de SNS-pas, ofte Sport Na School.
    Dit is een sportpas waarmee je gedurende een bepaalde periode na de schooluren kan deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. Met een SNS-pas kan je sporten waar, wanneer (niet in het weekend en de vakanties), hoeveel en met wie je wil. Een SNS-pas kost 30 euro voor 1 semester (15 weken), voor twee semesters (30 weken) betaal je 45 euro. Met een Uitpas krijg je een fikse korting, maar ook als je vorig jaar een pas had. Alle info over hoe je moet inschrijven is te vinden op http://www.sportnaschool.be/ of bij de leerkrachten lichamelijke opvoeding. Het SNS-jaar start op 20 september 2021. Je hebt sowieso al een bericht gekregen van mijnheer Vandenabeele met alle info.

  • Daarnaast zijn er hopelijk opnieuw op woensdagnamiddag de schoolsportwedstrijden, waarin het KAM zich meet met andere scholen. Wil je dus graag de eer van de school verdedigen in onder andere voetbal, basketbal, zwemmen, atletiek of tafeltennis? Richt je dan tot je sportleraars, zij weten er alles van.
  • Ben je nog op zoek naar een sport die bij jou past? Neem dan eens een kijkje op MOEV, daar vind je alle mogelijke initiaties en kennismakingsdagen.
  • En heb je een kleine broer of zus op de lagere school in het derde of vierde leerjaar, en weet die ook nog niet wat zijn of haar ideale sport is? Dan kunnen ze terecht bij het sportkompas.

We gaan er gewoon voor!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.