Leesclub opnieuw van start!

Door omstandigheden u wellicht allemaal welbekend heeft de leesclub de voorbije jaren op een bijzonder laag pitje gestaan. Als in: er was geen leesclub.

Normaal gezien proberen we een viertal boeken per jaar te bespreken, maar het maakt niet uit of u ze allemaal heeft kunnen lezen, of maar eentje: het is de bedoeling om gewoon een uurtje samen te zitten en te bespreken wat we gelezen hebben, wat we ervan vinden, of het ons tot nadenken heeft aangezet, wat we er goed of absoluut niet goed aan vonden… Het is altijd fijn om met gelijkgestemde zielen – lees: mensen die graag lezen – samen te zitten.

Nu het erop begint te lijken dat we misschien wel iets meer kunnen en mogen, willen we ook een poging doen om ook de leesclub nog één keer te laten samenkomen, na de paasvakantie. Dat geeft nog wat tijd om te lezen, ook in de vakantie. Concreet hadden we gedacht aan dinsdag 26 april om 15.30 uur in lokaal 0.03, maar als er iemand wil aansluiten die dan nog les heeft, dan kan dat uiteraard verplaatst worden.

Welk boek zouden we nu lezen? Wel, initiatiefneemster Gudrun Rombaut leest wel wat per jaar en was bijzonder enthousiast – dat kan ook door haar klassieke achtergrond – over het boek The Song of Achilles (Een lied voor Achilles) van Madeline Miller, waarin het klassieke verhaal van de held Achilles voor de muren van Troje verteld wordt, maar dan vanuit het perspectief van zijn beste vriend – en in dit boek ook zijn zielsverwant en hartstochtelijke minnaar – Patroclus. Het boek werd meermaals bekroond en krijgt een ongewoon hoge recensiescore.

Zelfs al heb je het boek niet volledig kunnen uitlezen – het verhaal en dus ook de plot is alom gekend – dan ben je nog welkom om mee aan te sluiten die dag. Geef gewoon een seintje aan mevrouw Rombaut als je graag aanwezig bent of als je meer informatie wil.

Hopelijk tot dan!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.