Oudermoment nieuwe leerlingen

Gisterenavond gaven we de ouders van geïnteresseerde leerlingen een warm onthaal. Alleen mocht je dit enkel figuurlijk nemen: het was een gure avond én de deuren moesten de hele avond open staan, want we hadden het maximum aantal van 200 aanwezigen nét bereikt. Maar het scannen van het CST ging met de grote glimlach.

De directie overliep de verschillende studiemogelijkheden bij ons op school, legde het modulesysteem uit, haalde een aantal praktische zaken aan zoals de dagindeling, de warme maaltijden… Daarnaast kwam ook mijnheer Kinds een uitleg geven over de leerlingenbegeleiding en de zorg op school, gaf mijnheer Vercruysse een uitleg over de Digisprong en getuigde mijnheer De Waele, voorzitter van onze ouderwerking, waarom hij destijds zijn kinderen naar onze school had gestuurd en waarom hij daar absoluut geen spijt van had.

Al bij al werd het helaas een vrij droge uiteenzetting, omdat we jammer genoeg geen rondleidingen doorheen de school zelf mochten geven. Dat zal gelukkig wél mogelijk zijn op onze OpenSchoolDag  op 19 maart, en wellicht kan u binnenkort, mocht u die dag niet aanwezig kunnen zijn, ook intekenen voor een rondleiding na de schooluren. Hou hiervoor de inschrijvingspagina van onze website in de gaten, of geef uw gegevens door via dit formulier.

Dit infomoment wordt nog eens herhaald op onze OpenSchoolDag om 10.30 uur, mocht u het gemist hebben. Voor wie wel aanwezig was en de info nog eens wil nalezen: alle informatie kan u terugvinden verspreid op de website, maar u kan ook hier de presentatie van de avond downloaden.

We waren in ieder geval tevreden met de opkomst, maar hopen nog veel meer volk te mogen begroeten op onze OpenSchoolDag: dan kan u – onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen – de klassen vrij bezoeken. Gedurende de hele dag zijn onze leerlingen en onze collega’s aan het werk in hun eigen lokalen. Daar kan u hen vragen stellen over de vakinhoud en over de verschillende studiemogelijkheden.

Voor de leerlingen die de stap naar het eerste middelbaar moeten maken, is deze dag bijzonder belangrijk.

Verspreid over de verschillende lokalen kan u ook informatie krijgen over de diverse projecten zoals tToneel, de Cultuurcel, OxKam, Scholenbanden, werkgroep Duurzaamheid, de GWP’s, de leerlingenraden, de ouderwerking, Smartschool, het boekensysteem, het schoolrestaurant, de facturatie, en alle andere praktische aangelegenheden.

We hopen u dan (opnieuw) te mogen begroeten!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.