De uitvaart: een verslag (eindelijk)

Jawel, ook het verslag van de uitvaart was even blijven liggen, al was het maar om de toestemming van alle mensen op de filmpjes te verzekeren.

Want ja, deze uitvaart was dan eindelijk weer ‘in het echt’, er waren natuurlijk ook verschillende fijne filmpjes te bekijken. Het thema was “Gangsta”, maar dan over alle tijden heen. De leraars waren verkleed in de meest uiteenlopende types, van mafiabaas over Bonnie en Clyde tot street thug, piraat en yakuza. Bij het opkomen op het podium werden ze begeleid door de nodige gangsta rap en dat bleef zowat het thema. Ze werden verdeeld in twee gangs, de blauwe en de rode.

Na de introductie kregen we eerst een impressie van de GWP, vanuit het standpunt van de leerlingen welteverstaan.

Aan de reacties te zien vatte het filmpje de reis wel goed samen.

Er waren verschillende spelletjes met leraars en vijfdejaars, zoals een quiz, een pecha kucha – een koekje van eigen deeg voor de leraars dus –  een heuse rap battle of een kahoot met de hele zaal.

En er waren ook uiteraard nog filmpjes in het thema. Op een school zijn er namelijk tal van regeltjes over wat je wel en niet mag doen. De meeste leraars wijzen je dan ook streng terecht als je een van die regeltjes overtreedt. Maar volgen ze die regels eigenlijk zelf wel?

En wat dacht je van een heuse poging om examenvragen te stelen en verkopen?

En dan was er nog het filmpje van de obstacle race doorheen de school van twee vijfdes tegen twee zesdes, op onnavolgbare De Vriesiaanse wijze voorzien van commentaar door de enige echte Zjef.

De winnaars mochten de verliezers ‘straffen’ en Zjef kreeg uiteraard een beloning.

Op het einde zetten de zesdes massaal nog “Marina” van Rocco Granata in, hun liedje van de GWP dit jaar.

Yup, intussen, bij publicatie, is het al lang geen 100 dagen meer, ook geen 50, maar zijn de examens er al en komt het definitieve einde in zicht. Na zes jaar ons KAM onveilig gemaakt te hebben, zijn we hen bijna kwijt. We zullen ze missen. Maar nog eventjes niet.

Met heel veel dank aan een fantastisch uitvaartteam dat het toch maar weer gedaan heeft, al was het op een latere datum dan oorspronkelijk gepland. Alle foto’s en korte filmpjes van de Uitvaart kan u hier bekijken, de filmpjes staan in ons filmarchief.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.