Een eerste bericht voor onze nieuwe leerlingen

De directie schoot samen met een aantal collega’s op dinsdag 16 augustus reeds uit de startblokken om onze school helemaal klaar te maken voor onze (nieuwe) leerlingen.
Voor we op donderdag 1 september van start gaan, geven we graag nog enkele aandachtspunten mee:
  • Iddink (schoolboeken)
Sinds een aantal jaar werkt onze school samen met de firma Iddink voor het aankopen (en eventueel huren) van school- en leerboeken. Natuurlijk is niemand verplicht de boeken bij Iddink te bestellen: wil je ze zelf ergens anders kopen, dan kan dat ook.
Heb je dit nog niet gedaan, dan dient dit zo snel mogelijk te gebeuren. Op die manier ben je zeker dat je tijdig beschikt over je schoolboeken. 
Via deze link vind je de werkwijze terug. 
De schoolboeken breng je niet mee op de eerste schooldag. 
 
  • extra aankopen schoolmateriaal
Kom je bij ons in het eerste jaar, dan weten we dat de meesten popelen om te beginnen op die nieuwe school en graag hun spullen op tijd op orde hebben. Daarom vind je hier al de lijst met benodigdheden voor het eerste jaar mee. Je hoeft deze spullen op de eerste schooldag niet mee te nemen naar school. De leerkrachten zullen zeggen wanneer ze dit verwachten. 
 
  • verloop eerste schooldag(en)
Hierover krijg je in de loop van volgende week meer informatie. Je wordt sowieso verwacht om 8.30 uur op school.
 
  • restaurant
Omwille van de bouwwerkzaamheden kan de ‘warme’ keuken in september nog niet worden opgestart. Dit betekent dat er pas vanaf 1 oktober 2022 warme maaltijden beschikbaar zullen zijn. 
Tot dan voorziet onze kokkin wel dagelijks belegde broodjes, koude schotels en desserts. Namen worden geregistreerd bij de kassa en de betaling gebeurt achteraf.
 
  • Smartschoolaccount
Gedurende de eerste schoolweek krijgt de leerling een eigen Smartschoolaccount, ook de co-accounts (voor de ouders) kunnen dan geactiveerd worden. 
 
  • infoavond
De infoavond voor de ouders van de leerlingen van het eerste jaar vindt plaats op donderdag 15 september 2022 van 19.00u – 21.00u. Er wordt uitleg gegeven over Smartschool, de praktische regeling van het huidige schooljaar, de werking van het restaurant, de voortgang van de bouwwerkzaamheden, het huren van de lockers, … en er kan kennis gemaakt worden met het leerkrachtenteam en de klastitularissen.
 
Wij kijken reeds uit naar de start die met rasse schreden dichterbij komt.
 
Indien er vragen zijn, kan je elke dag – tussen 9.00u en 16.00u – telefonisch contact opnemen met de school (09/216 84 44) of via e-mail (info@athmariakerke.be).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.