Strapdag met fietscontrole

Strap? Jawel, een combinatie van stappen en trappen, zolang het maar geen auto is!

Van 16 tot 22 september 2018 vindt de Week van de Mobiliteit plaats. In het kader daarvan wordt op vrijdag 16 september 2022 de Strapdag georganiseerd. Vele scholen nemen jaarlijks deel en moedigen hun leerlingen aan op stappend of trappend naar school te komen. In het kader van “Duurzaam op weg met GO! atheneum Mariakerke” willen we ook die dag niet onopgemerkt voorbij laten. We zijn een groene school in een groene omgeving, en dat willen we zo houden! We kijken er dus naar uit om iedereen ’s morgens te mogen begroeten aan de parking van de Notenstraat met zijn/haar fiets of te voet. Let op: speciaal voor deze actie wordt de Notenstraat die dag autoluw!

 

We menen dat we door deze dag in de kijker te stellen het belang van o.a. duurzame verplaatsing kunnen laten inzien. We hopen daarbij ook dat dit eenmalig initiatief leerlingen én ouders doet nadenken en over de streep trekt om meer gebruik te maken van duurzame verplaatsingsmiddelen. Want ook op infoavonden en oudercontacten zien we de ouders het liefst per fiets of te voet komen, natuurlijk!

Wij vinden het als school sowieso fantastisch dat het merendeel van onze leerlingen met de fiets naar school komt, maar dat moet dan ook in alle veiligheid kunnen gebeuren. Daarom houden we elk jaar samen met de ouderwerking een drietal fietsencontroles: “Ben je gezien?”. Op de strapdag houden we ons eerste nazicht. Standaard overlopen we dan aan de hand van een steekkaart of de fiets in orde is, met focus op fietsverlichting, remmen, bel en het dragen van een fluohesje en een helm. Ook van onze fietsende teamleden wordt de fiets nagekeken.

Deze actie zal in de komende weken opnieuw ingepland worden, zodat elke leerling ook nog wat extra tijd heeft om er zeker voor te zorgen dat hun fiets piekfijn in orde staat. Mogen wij de
ouders ook vragen om hier extra op te letten.

Aan elke fietscontrole is voor de leerlingen en leerkrachten een wedstrijd verbonden en kunnen leuke prijzen gewonnen worden, geschonken door de ouderwerking.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.