Ook de breiclub gaat weer van start

In 2016 waren enkele leerkrachten enthousiast met een breiclub (en eigenlijk ook haakclub, of borduurclub, of punnikclub, of naaiclub) begonnen. In het begin had die veel succes; naarmate het mooier weer werd, verwaterde dat een beetje.  De jaren daarna lukte het eigenlijk niet om de breiclub nog verder te zetten door de middagtoezichten van de betrokken leerkrachten, en toen sloeg corona toe. Vorig jaar ging hij, zodra de code geel werd, opnieuw van start, in beperkte kring.

Dat breien al langer opnieuw hip is, dat wist u wellicht al. Niks zo gezellig als een zelfgebreide muts of sjaal, of, voor de gevorderden, een fijne pull of gilet.

Dat vonden wij ook. Breien zorgt ervoor dat je handen bezig zijn, terwijl je gedachten rustig alle kanten uit kunnen, en je meteen ook helemaal stressvrij wordt. Haken is natuurlijk ook een optie: beestjes haken (amigurumi) is ongelofelijk leuk. Of eigenlijk om het even welke soort handwerk.

Daarom vonden we het tijd om onze leerlingen de kans te geven op school te (leren) breien of haken. Elke dinsdagmiddag van kwart over één tot twintig voor twee ben je daarom welkom in lokaal 0.08, om gezellig te zitten kletsen en intussen te handwerken natuurlijk. Wij zullen het je leren: van een eenvoudige sjaal tot de meest ingewikkelde patronen, met wat geduld leer je het allemaal. En voor wie al kan breien of haken, is het gewoon een rustig moment tussen de lessen door. Het is natuurlijk niet de bedoeling om alleen maar luidruchtig te zitten praten: je moet wel degelijk bezig zijn.

Natuurlijk kunnen wij niet zomaar alle materiaal voorzien. Ga dus even langs bij een buurvrouw, je oma of snuister eens in de kasten van een tante, en breng zelf brei- of haakmateriaal mee. Wij kunnen je voorzien van startersbenodigdheden, als dat moet. Voor een euro of twee heb je ook in winkels als de Zeeman en de Wibra een grote bol wol en een paar priemen of een haaknaald.

Nog vragen? Stuur gerust een berichtje naar mevrouw Rombaut.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.