Provinciale zwemkampioenschappen 2023

Eindelijk is ook de schoolsport weer uit de startblokken geschoten en komen de fijne verslagjes van mijnheer Vandenabeele ook weer aan bod!

Op woensdag 11 januari stonden de provinciale zwemkampioenschappen op het programma. Alles ging door in het Sinbad in Sint-Niklaas. Na enkele zwemloze schooljaren door Covid kon alles in 2023 weer doorgaan. En dat zonder mondmasker…wat in het water toch iets makkelijker zwemt…😉.

Veel leerlingen bleken nog niet echt in zwemmodus te zijn, dus hadden we slechts 2 inschrijvingen. De afwezigen hadden ongelijk, want het was opnieuw een gezellige namiddag. Onze twee leerlingen leverden topprestaties, elk op hun manier.

Fleur De Wulf uit 2C KLATA, geboren in 2011…u leest het goed: 2011… was waarschijnlijk de jongste deelneemster ooit. Als waterpolospeelster wou zij graag ook eens meezwemmen en ze deed dit zeer goed. Ze nam deel aan de 50m schoolslag (55″03) en de 50m vrije slag (41″17).

De topprestatie van de dag kwam van Mathis De Lathouwer uit 5 MTWE1. Hij haalde zowaar 2 medailles: brons op de 50m vrije slag (27″99) en zilver op de 50m schoolslag (36″25).

Proficiat aan Fleur en Mathis.

Een woordje van dank ook aan Evelyne Minne voor de begeleiding.

1 Reactie

  1. Dikke proficiat aan beide! En een extra dikke duim voor het binnenhalen van medailles door Mathis! Mooie kansen die geboden worden aan de leerlingen, (ondanks weinig inschrijvingen). Hopelijk volgend jaar wat meer kandidaten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.