Cultuurcel: “De Woordenaar” van Bruno Vanden Broecke en Muziektheater De Kolonie

Voorstelling nummer drie van de Cultuurcel bracht ons in het prachtige gebouw van de KVS in Brussel. Binnen het oude gebouw is er zowaar een bol gebouwd waarbinnen zowel het publiek als de artiesten een perfecte locatie hebben om te genieten van een voorstelling.

Met een twintigtal leerlingen tekenden we present voor Bruno Vanden Broecke en Muziektheater De Kolonie, voor wat best omschreven kan worden als een wervelende stortvloed aan woorden, onderstreept door jazzy muziek. Eigenlijk vertelt Vanden Broecke gewoon een verhaal, omringd door vier klassemuzikanten. Maar wat een verhaal, en wat een manier van verwoorden!

We kregen het relaas van Vanden Broeckes trouwfeest met de vrouw van wie hij intussen gescheiden is. Begrijpelijk, overigens, als het feest de toon zette voor de rest van het huwelijk. De acteur slaagt erin om zowat elke zin te doen rijmen zonder dat het stoort of soms zelfs maar opvalt, maar het verhaal is ronduit hilarisch en net daardoor soms ook tragisch. De muziek onderstreept zijn woorden, soms herhalend, soms beklemtonend, soms als aanvulling, maar tilt de hele voorstelling duidelijk naar een hoger niveau.

De leerlingen waren dan ook unaniem lovend achteraf: een meeslepende voorstelling door rasartiesten, daar kan je toch ook alleen maar positief over zijn?

De drie voorstellingen van de Cultuurcel doen alvast uitkijken naar wat het komende voorjaar nog in petto heeft.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.