Infomomenten voor de overgangen naar tweede of derde graad

U weet wellicht dat de eindtermen vorig jaar in juni werden vernietigd door het Grondwettelijk Hof. De pedagogische begeleidingsdiensten hebben hard gewerkt aan het opstellen van nieuwe eindtermen en daaraan gekoppelde leerplannen en leerplandoelen. Die moesten echter ook nog goedgekeurd worden, wat allemaal bijzonder veel tijd in beslag nam. Afhankelijk van deze doelen en de in te richten studierichtingen konden wij als school dan de concrete lessentabellen opstellen.

We kozen ervoor om samen met het team, in grondig overleg, deze lessentabellen op te stellen. Gezien de vertraging die werd opgelopen in het kader van de leerplandoelen en dan in het bijzonder de goedkeuring daarvan, liep ook de ‘publicatie’ van onze lessentabellen enigszins vertraging op. Intussen kan u die raadplegen op de website, zowel voor de tweede graad als de derde graad.

We kunnen ons echter wel voorstellen dat u hier nog vragen over heeft. Om te zorgen dat u samen met uw kind een gedegen keuze kan maken, organiseren wij een infomoment op maandag 5 juni in de sportzaal op onze school om

  • 19.00u voor leerlingen die van het tweede leerjaar naar het derde leerjaar gaan in GO! atheneum Mariakerke;
    en/of
  • 20.00u voor leerlingen die van het vierde leerjaar naar het vijfde leerjaar gaan in GO! atheneum Mariakerke.

Hier zullen wij de lessentabellen globaal overlopen, aangeven waar de klemtoon ligt bij het kiezen van een studierichting en vakinhoudelijke vragen beantwoorden. Voor dat laatste kan u beroep doen op een vakleerkracht die eveneens aanwezig zal zijn.

Mogen we vragen, indien u aanwezig bent, het inschrijvingsformulier in te vullen. Op die manier krijgen we een zicht op de organisatorische kant van de zaak.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.