Minder afval, meer duurzaamheid

Een van de kernwoorden van onze school is duurzaamheid. Hier willen we samen met jullie aan werken! Hiertoe hebben we voor jullie en voor ons vier eenvoudig te realiseren doelen vooropgesteld:

1) Beperken van wegwerpverpakkingen
Concreet betekent dit dat plastic flessen, drankkartons en blikjes niet langer zijn toegelaten op school. We moedigen jullie aan om dranken mee te brengen in herbruikbare flessen.
Ook het gebruik van een brooddoos in plaats van zilverpapier en plastic folie wordt toegejuicht. Het milieu zal jullie des te dankbaarder zijn.

2) Een afvalvrije speelplaats
De hierboven vermelde maatregel is al een grote stap in de juiste richting om ook dit tweede doel te bereiken. Om ervoor te zorgen dat jullie jullie pauzes kunnen doorbrengen in een aangename en propere omgeving, verwachten we dat jullie zelf ook instaan voor de netheid ervan.
Elke week zal een klasgroep verantwoordelijk worden gesteld voor het opruimen van de speelplaats. Enkele dagen per week zal telkens deze klasgroep gevraagd worden om 5 minuten na de
voormiddagpauze de speelplaats afvalvrij te maken onder toeziend oog van de leerkracht van het 4de lesuur. De nodige werktuigen zullen hiervoor beschikbaar gesteld worden. De klasgroep die aan de beurt is, zal hier via de startpagina op Smartschool en via een Smartschoolbericht van op de hoogte gesteld worden.

3) Nette lokalen
Dit schooljaar besteden we ook extra aandacht aan het net houden van de lokalen. Daarom zullen we voortaan elke vrijdag het laatste lesuur even de tijd maken om het lokaal te vegen en de stoelen en banken op orde te zetten. Dit zal gebeuren onder leiding van de leerkracht van het laatste lesuur.

4) Afval sorteren
Zowel op de speelplaats als in de lokalen vragen we jullie om het afval dat er toch is, zo goed mogelijk te sorteren in de daarvoor voorziene vuilbakken. In elk lokaal zal een doos worden geplaatst voor papier en karton, alsook een aparte vuilbak voor restafval en een voor PMD-afval.

Jullie leerkrachten willen zich samen met jullie inzetten om deze doelen te bereiken en zo een leefbare en aangename school te creëren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.