Startvergadering inzamelactie Marokko / Libië

In de nacht van 8 september werd Marokko getroffen door een zware aardbeving. Het epicentrum van deze aardbeving lag in het Atlasgebergte nabij de stad Marrakesh. Op dit moment kostte deze beving al het leven aan meer dan 2900 mensen, maar dit aantal zal jammer genoeg nog oplopen omwille van moeilijk begaanbare wegen, waardoor de bergingsoperaties moeilijk vorderen. Daarnaast zijn door de vernielingen vele gezinnen verplicht om in de openlucht te slapen zonder voorzieningen.

Niet veel later, op 10 september, werd Libië getroffen door een zeer dodelijke overstroming. Het breken van de dammen na de storm kostte al het leven aan meer dan 11000 mensen. Vorig jaar mochten Turkije en Syrië al rekenen op onze school om hulp te bieden. Het werd een actie waar veel ouders en leerlingen hun schouders onder gestoken hebben. Dankzij deze schouders en helpende handen kon een woonunit gebouwd worden.

Ook dit jaar willen wij als warme school helpen door een financiële bijdrage te leveren. Andermaal willen we dus jullie hulp inroepen en vragen om mee te denken over een manier om geld in te
zamelen.

Hoe kan je helpen? Kom op 28 september 2023 om 18.00 uur naar lokaal 0.15. Daar komen we samen met iedereen die wil meedenken en meehelpen. Leerlingen én ouders zijn welkom! We zullen dan samen beslissen welke actie we organiseren en wanneer die zal plaatsvinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.