Leesclub: “The Handmaid’s Tale’ tegen na de paasvakantie

De leesclub staat op een laag pitje, we weten het: de meesten hebben het veel te druk om te lezen én dan ook nog eens naar een bespreking te komen. Maar mevrouw DeVreese en mevrouw Rombaut geven niet op: als eerste en wellicht ook enige boek dit jaar staat “The Handmaid’s Tale” van de Canadese schrijfster Margaret Atwood op het programma.

Dit bekroonde boek werd intussen verfilmd en kreeg zelfs een bewerking als graphic novel, en toont een dystopische toekomst waarbij de mensheid het alsmaar moeilijker en moeilijker krijgt om zich voor te planten, en intussen in een Orwelliaanse samenleving is verzeild. Vrouwen die toch nog vruchtbaar blijken te zijn, worden als dienstmaagd beschouwd en elke maand ritueel verkracht onder het mom van een religieuze ceremonie.

Het boek schetst een behoorlijk griezelig beeld van een ultrareligieuze, oppressieve samenleving en levert daardoor meer dan voldoende voer voor een pittige discussie over persoonlijke vrijheid, ethiek, politiek en religie, om maar een paar mogelijke onderwerpen te noemen.

We zouden bijeenkomen op dinsdag 30 april 2024 om 15.30 uur in lokaal 0.15, maar dat kan op simpel verzoek gewijzigd worden als dat niet zou passen.

Heb je zelf een suggestie voor een boek waarover je graag eens van gedachten zou wisselen? Stuur dan gerust je titels door naar mevrouw Rombaut!

Onze leesclub komt normaal gezien een viertal keer per jaar samen om de gelezen boeken te bespreken bij een hapje en een drankje. Je hoeft natuurlijk niet alle boeken gelezen te hebben, je bent ook welkom als je er maar ééntje gelezen hebt, of als je nog niet tot het einde bent geraakt. Niet alleen leerlingen zijn welkom, trouwens, ook oud-leerlingen en ouders of grootouders verwelkomen we met plezier. Wij voorzien alvast de koffie, thee en koekjes!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.