Zelfgestuurd leerlingenpracticum over het oog

De les biologie hoeft uiteraard niet altijd theoretisch te zijn: een practicum is bijzonder leerrijk, en als het dan nog zelfgestuurd is, leren de leerlingen extra veel bij.

De leerlingen van 4 wetenschappen en 4 Latijn-wiskunde werden in kleine groepen verdeeld en kregen de opdracht om een varkensoog te ontleden. Eerst moest er weefsel worden verwijderd om de oogzenuw goed zichtbaar te maken. Daarna volgde de moeilijkste stap, namelijk het opensnijden van het oog zelf. De ‘harde oogrok’ kan niet zo makkelijk worden doorgesneden. Zodra dat was gebeurd, konden de meeste groepen de lens isoleren en bekijken.

De daaropvolgende donderdag kwam een aantal leerlingen van de andere klassen dit practicum vrijwillig volgen na de les. Met dank aan de papa van Karo Van Moorhem voor het leveren van de talrijke varkensogen!

Mevrouw Vanlommel stond in voor de tekst, Anais Derycke voor de foto’s, waarvoor dank!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.