Prijs voor de Wedstrijd van Natuur en Wetenschap

Al enkele jaren op rij haalt ons Atheneum de finale van de Wedstrijd voor Natuur en Wetenschap. Ook dit schooljaar werd er door de leerlingen van 4 wetenschappen intensief gewerkt rond het uitdiepen van een wetenschappelijk probleem. De leerlingen werden in kleine groepen ingedeeld en kregen de opdracht om een wetenschappelijk verslag uit te werken en mondeling te presenteren voor een panel van 5 juryleden van Natuur en Wetenschap.  De onderwerpen werden door de leerlingen in overleg met de vakleerkrachten wetenschappen gekozen.

Om wat te oefenen volgde eerst een presentatie voor de leerlingen van het derde jaar.

Met enige fierheid melden we  dat er dit jaar maar liefst twee teams in de prijzen vielen: het team ‘Ikram, Jef en Mert’ met de uiteenzetting over het hart en het team ‘Anais en Amandine’ met de uiteenzetting over donororganen. Beiden ontvingen ze een geldprijs, boeken en een bon van de school. Beide groepen werden genomineerd voor ‘Beste presentatie van het vierde jaar’.

Nogmaals proficiat aan alle deelnemers voor hun inzet !

De begeleiders van de 4 wetenschappen-labo

Alle foto’s van de uiteenzettingen en de prijsuitreiking kan je hier bekijken.

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.