GirLS!

Op woensdag 27 februari gingen Isaura Devos, Justine Matthys, Amandine Van Laer en mevrouw Goeminne naar Brussel voor de finale van de wedstrijd “girls leading in science” (GirLS). Eerder verscheen op de website al het filmpje dat deze drie leerlingen inzonden om deel te nemen aan deze wedstrijd. Met dit filmpje werden ze nu dus geselecteerd voor de finale!

De wedstrijd ging door op de Solvay campus te Brussel en hiervoor moesten de leerlingen en mevrouw Goeminne al vroeg uit de veren. Eenmaal op de campus kregen de finalisten een korte presentatie over vrouwen in de wetenschap en werden ze rondgeleid in verschillende labo’s van het bedrijf Solvay.

In de namiddag mochten de leerlingen dan zelf aan de slag. De bedoeling was in teams van vijf leerlingen samen te zitten en een duurzaam vervoersmiddel te ontwerpen dat nadien gepresenteerd moest worden. Hiervoor moesten de leerlingen de opgedane kennis uit de labobezoeken gebruiken. Aangezien de groepen uit zowel Waalse als Vlaamse scholieren bestonden, was communiceren met elkaar een extra uitdaging.

Helaas grepen Isaura, Justine en Amandine naast de prijzen. Ze gingen gelukkig niet met lege handen naar huis en kregen een aantal zaken mee, zoals een labojas van Solvay. Ook al werd er geen prijs gewonnen, deze dag heeft zowel de wetenschappelijke vaardigheden als een aantal taalcompetenties verder aangesterkt.

Mevrouw Goeminne bedankt hen graag nog eens extra voor hun inzet en enthousiasme! En wij bedanken haar voor de begeleiding, het verslag en de foto’s! Alle foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.