Dag van het Kritisch Burgerschap / Stressfactor!

Ik geloof dat het ergens in november was dat we een algemene oproep deden om te stemmen. Stemmen waarop? Op de line-up van Stressfactor!

Maandag twee mei vieren we de Dag van het Kritisch Burgerschap, samen met een hele hoop andere organisaties. En laat dat kritisch burgerschap nu net een van de waarden zijn van het GO! Onderwijs, zoals u hier kan lezen. Daarom wilden ook wij deze dag extra in de verf zetten.

In de voormiddag krijgen alle leerlingen twee sessies van een uur rond burgerschap, afhankelijk van hun studierichting en hun leerjaar. Dit gaat van een les over het ontstaan van de democratie over economische ongelijkheid, kinderrechten, wat zien we als de ideale wereld, wat betekent het om een kritisch burger te zijn… De andere twee uur houden we onze eigen voorjaarseditie van de “KAMathon“, de gesponsorde loop die we de voorbije jaren vlak voor de kerstvakantie hielden, tot corona ook hier roet in het eten kwam gooien. U kan onze leerlingen komen aanmoedigen in het park Claeys-Boüüaert naast de school.

Dan hebben ze even tijd om rustig te lunchen – aan diverse eetstandjes – waarna om half een… een heus schoolfestival begint!

Stressfactor heeft onze school als enige (samen met het college van Melle) in de Gentse regio uitgekozen om een festival te organiseren, op een totaal van 26 scholen. De leerlingen konden stemmen op de line-up, en maandag komen op onze speelplaats maar liefst drie artiesten hun opwachting maken.

Beginnen doen we met Robert Falcon, die niet om een beat meer of minder verlegen zit, het podium. Daarna is de stage voor Mandy, een jonge DJ die al haar beats over Tomorrowland mocht laten schallen en die nu onze speelplaats op stelten zal zetten. Headliner van de dag is Gers Pardoel, voor de meesten absoluut geen onbekende met zijn Nederlandstalige liedjes. Rond half vier proberen we af te sluiten…

Timetable

12u25 – 13u25
Robert Falcon

13u40 – 14u40
Mandy

14u55 – 15u25
Gers Pardoel

Geen festival zonder eten of drinken, natuurlijk. Je kan over de middag aan verschillende eetstandjes iets kopen om te eten, maar zorg dat je eetmaalkaart is opgeladen! Je betaalt immers niet cash, maar met je kaart van de school.

Aan de stand van Kazou kan je, naast de mogelijkheid om verschillende gadgets te winnen door om ter langst op een surfboard te blijven staan, ook gratis oordopjes afhalen.

Het weer ziet er voorlopig ook nog prima uit: afwisselend zon en wolken, 16°: ideaal loop- en festivalweer, als je het ons vraagt.

Breng de zonnecrème maar mee!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.