Asgard dag 1

‘Cool huh, that idea of those bit flips?’, hoorde ik een leerling van de gerenommeerde Saint Paul’s school van Londen zeggen tegen zijn leerkracht. Dan weet je dat het goed zit. Kasper Van De Velde en Vic Ongenaet uit 6WEWI geraakten met hun team ‘Flip that bit!’ geselecteerd voor Asgard XII. Voor onze school is dat inmiddels de vijfde editie, een lustrum!

Wat hun onderzoek juist inhoudt, zullen Kasper en Vic in een later bericht vertellen. Algemeen worden bij Asgard experimenten richting de ruimte gelanceerd met een weerballon, tot deze explodeert in de stratosfeer (‘near-space’). De leerlingen van de verschillende scholen stelden hun experimenten voor op woensdag. Die gaan allemaal mee met een weerballon. Dit jaar wordt terug temperatuur, druk, UV-straling, luchtpollutie of hoogte gemeten gedurende de vlucht. Maar even goed wordt de mate van thermische isolatie gemeten of zelfs die van mycelium, een soort schimmel.

We zijn intussen een vaste waarde geworden binnen het Asgard-project en mogen ons al aanduiden als ‘advanced school’. Voor de eerste keer sturen we nu technologie mee. Op het einde van dag 1 controleren Kasper en Vic finaal de ‘devices’. Die update van de code liep toch iets langer dan verhoopt, maar goed, gelukkig is de lancering pas morgen. Nog even solderen, hopelijk geen bugs en fingers crossed voor een ideale ballonvaart morgen. Maar daar horen jullie binnenkort dus meer over!

Met dank aan mijnheer Beernaert voor tekst en foto’s. De weerballon is intussen opgelaten en opnieuw geland, het vervolg van het verslag komt eraan!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.