Wedstrijd voor Natuur en Wetenschap: opnieuw naar de finale!

Januari was het zover, in het vak STEM werd het startschot gegeven voor de voorbereiding van de wedstrijd voor wetenschappelijke uiteenzettingen. De school heeft dan ook een serieuze eer te verdedigen, want jawel, Kaat en Silke uit het vijfde wonnen vorig jaar de finale.

Na weken voorbereiding werden antwoorden gevonden op: ‘Voldoen we wel aan de SMART criteria?’, ‘Vinden we wel ons materiaal?’, ‘Vinden we genoeg mensen om te bevragen?’, ‘Hoe pakken we dit juist aan?’, ‘Krijgen we wel goede en valabele wetenschappelijke resultaten?’, ‘Hoe bouwen we ons verslag best op?’, ‘In welke volgorde gaan we ons onderzoek presenteren?”, enz.

De groepjes verdedigden hun onderzoek voor een schooljury, met o.m. mevr. Goeminne, de heren Casier, De Ley en Lösken. Ook de leerlingen gaven (constructief uiteraard) feedback en stelden vragen. Dit schooljaar selecteerden we zo 6 groepjes met een sterke presentatie:

  • Camera obscura (Bastiaan, Daan en Jens)
  • Hersenbloedingen (Olivia en Sihaam)
  • Tanden in zuur (Arne en Warre)
  • Suikerraket (Elmo, Rune en Ziggy)
  • Stamceldonatie (Anaïssa en Eleonora)
  • Vitamine C (Jack, Mathis en Yaro)

Woensdag 15 mei 2024 stond voor deze leerlingen met stip genoteerd in de agenda, want dan kwam dé jury voor de wedstrijd van Natuur & Wetenschap vzw. Het was duidelijk voor de aanwezige leerlingen en ook mevr. Maes, Minne, Vanlommel en heren Lösken en Schollaert: “het niveau ligt best wel hoog”. Dat was ook de conclusie van de driekoppige jury: ze waren allemaal aan elkaar gewaagd en hadden het zeer goed gedaan. Supergoed nieuws volgde dan ook van de juryvoorzitter, nl. dat Olivia en Sihaam de schooleer mogen verdedigen tijdens de finale op woensdag 29 mei. We hebben terug finalisten!

Een dikke proficiat aan alle deelnemers! We wensen Olivia en Sihaam zeer veel succes in de finale in Technopolis!!!

Met dank aan mijnheer Beernaert voor verslag en foto’s. Alle foto’s kan u hier bekijken in ons archief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.