Project Asgard, dag 2: de lancering

Project Asgard loopt over drie dagen, en hier kon u al het verslag van de eerste dag lezen. Maar mijnheer Beernaert stuurde ons gisterenavond enthousiast al een tweede verslagje door, en daar laten we u met plezier in delen. Het eindverslag krijgt u uiteraard ook nog van ons, zodra dat binnen is.

“Vandaag spraken we af bij het observatorium in Ukkel, onder meer de locatie van het weerinstituut KMI. We kregen workshops en lezingen die niet toevallig vaak gingen over Mars: Mars koloniseren, de rode planeet zelf, Engineering in Space, maar ook hoe het WOW-netwerk weermetingen geeft (https://wow.meteo.be/nl/ ). Janne miste jammer genoeg de workshop-namiddag, maar mocht wel mee met de recovery-car. Dit is de auto met de spannende opdracht op zoek te gaan naar de twee gondels. Dit gebeurde met een GPS-tracker aan boord.

Lancering vond plaats omstreeks 11.15 uur en onze gondel werd in het Duitse Aken (jawel) teruggevonden rond 15.40 uur. Onze experimenten zijn volledig zoals gepland uitgevoerd. Voor ons team betekent dit alvast een succes! Vanavond analyseren Janne en Zara de eerste resultaten, om ze dan al snel te gieten in een presentatie voor morgenochtend. Dan horen we ook hoe het de andere teams verging.

Finaal kregen we een passievolle lezing van de eerste Belgische astronaut in de ruimte, burggraaf Dirk Frimout. Jawel, mocht hij terug jong zijn, zou hij proberen te kandideren om mee te kunnen op een Marsmissie. Nadien hadden we zelfs een persoonlijk gesprek. Uiteraard gingen we met hem op de foto (jammer genoeg zonder Janne)”

Met dank dus aan mijnheer Beernaert voor tekst en foto’s. Alle foto’s van het project kan je hier terugvinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.