Asgard, de COVID-editie

Vorige week woensdag vond eindelijk de Asgard-editie van schooljaar 2019-2020 plaats. Asgard is een internationaal project voor laatstejaarsstudenten, waarbij een weerballon experimenten van verschillende geselecteerde scholen richting de ruimte (near space) brengt .

Voor het derde jaar op rij werd een project van onze school geselecteerd, meer bepaald van Boyd Strumane en Leon Tack. Zij hadden dit project als hun onderzoekscompetentie gekozen in samenwerking met een doctoraatsstudent van de faculteit Diergeneeskunde van de UGent. Vorig jaar kon Asgard uiteindelijk niet plaats vinden door de coronacrisis, maar nu kon de ballon alsnog richting de ruimte. Jammer genoeg waren er door diezelfde problematiek geen workshops voor de leerlingen voorzien.

Het goede nieuws is dat de gondel dit jaar wél teruggevonden werd, in tegenstelling tot de gondel van Mel en Kwinten in mei 2019. Donderdagochtend werden de stalen dierlijk sperma, waarrond hun onderzoek draaide, onderzocht. Veel weten we niet over de uitslag van het experiment, maar wel dat er levende specimina uit de ruimte zijn teruggekeerd, wat alvast een bemoedigend resultaat is.

Hopelijk kunnen we u later nog een uitgebreider verslag brengen van de uiteindelijke resultaten.

Alvast een dikke proficiat, ook voor huidige zesdejaars Guillaume Lescur en Niels Geudens, die vorige week de samples mee hielpen voorbereiden. Zij gingen vorig jaar normaliter ook meegaan naar het project. Een extra pluim trouwens voor Boyd Strumane, aangezien Leon door tijdsgebrek niet meer kon deelnemen en Boyd de praktische uitvoering van het project nu op zijn eentje droeg.

Met dank aan mijnheer Beernaert voor begeleiding, verslag en foto’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.