Mondmasker in space

Na de coronaversie begin dit schooljaar is het 21-23 april 2021 tijd (hopelijk) voor een deftige driedaagse terug van de tiende editie van het Asgard-project in Brussel, aangeduid met Asgard-X.

We hebben zeer goed nieuws, want de inzending van ons GO! atheneum is voor het vierde jaar op rij geselecteerd door de professionele Asgard-jury.

De volgende leerlingen werden begin november al door onze schooljury (bestaande uit de wetenschapsleerkrachten derde graad) verkozen: Hanna Bin Jawahir (5WEWI1), Helle-Marië Lehoucq (5MTWE), Sofie Coenye (5WEWI1) en Maïté De Backer (5MTWE). Met hun eigen bedacht experiment zullen zij onderzoeken in hoeverre een gebruikt mondmasker gedesinfecteerd kan worden door de druk, temperatuur en UV-straling tijdens de Asgard-missie.

Ter herinnering: in het Asgard-project wordt een weerballon op het KMI ‘gelanceerd’ tot op 30-35km hoogte. Aan deze ballon hangt een gondel met experimenten van leerlingen uit verschillende scholen.

In 2018 namen we deel met een project rond amylase, in 2019 iets met stikstoffixatie, en vorig jaar ging het over dierlijk sperma.

We wensen mijnheer Beernaert nu al proficiat en we kijken uit naar de experimenten en het verslag!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.